Motus Mediation brengt mensen in beweging
naar een gezamenlijke oplossing voor hun conflict

Met win-win als resultaat

Hans Varkevisser

Hans Varkevisser van Motus Mediation is een kei in het werken met mensen en groepen. Als voormalig operationeel leider en crisismanager is hij gewend te functioneren in situaties die spannend, chaotisch en onvoorspelbaar zijn. Hij brengt hij de rust en de daadkracht die nodig zijn om de crisis te bedwingen.

Als mediator weet Hans hoog oplaaiende conflicten tussen mensen te doven. En blust hij 'smeulende veenbranden' die een hele organisatie verzieken en verlammen. Hij helpt partijen in te zien wat er speelt, wat de belangen zijn en wat de mogelijkheden. Zo brengt hij ze in beweging naar een definitieve en duurzame oplossing voor hun conflict.

Hans behandelt conflicten van zeer uiteenlopende aard. Conflicten op het werk, erfkwesties, burenconflicten en geschillen met de overheid. Zijn benadering is onconventioneel en op de man af. Daarbij volgt hij altijd de weg van harmonie en balans.

Hans: “Partijen hoeven niet als vrienden naar de mediationtafel te komen en na de mediation ook niet als vrienden uit elkaar te gaan. Ze moeten er met elkaar wel uit willen komen en bereid zijn elkaars standpunten te horen. Ontbreekt die basis aan het begin van de mediation, dan is dat het eerste waar ik mee aan de slag ga.”

Erkende mediator

Rotterdamse Mediators Associatie

Hans Varkevisser is MfN-registermediator. Alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt), mogen de titel voeren. Voor u de garantie van onafhankelijkheid en onpartijdigheid. MfN-registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden hun kennis en vaardigheden continu op peil.


Naast zijn mediationpraktijk geeft Hans trainingen, is hij hoofd bedrijfsvoering van een advocatenkantoor en buurtbemiddelaar in twee gemeentes. Verder bekleedt hij diverse maatschappelijk-bestuurlijke functies. Een daarvan is voorzitter van de Rotterdamse Mediators Associatie. De vereniging fungeert als platform en aanspreekpunt in de regio Rotterdam voor zowel de dertien aangesloten mediators als andere geïnteresseerden, organiseert bijeenkomsten, geeft voorlichting en voorziet desgevraagd in mediators.

Het Witte Huis

Motus Mediation is gevestigd in het historische 'Witte Huis' in Rotterdam. Hier kunnen individuele en gezamenlijke gesprekken in alle rust en privacy plaatsvinden. Partijen kunnen natuurlijk ook voor een andere locatie kiezen. Het Witte Huis was ooit een van de hoogste gebouwen van Europa. Het is een van de weinige panden in de omgeving die de bombardementen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan.

Er is gelegenheid tot parkeren op een eigen parkeerplaats bij het pand. Openbaar vervoer (trein, metro en tram) ligt op loopafstand (150 meter).

Wat mensen zeggen

Hans Varkevisser in het kort

Geweldige humor. Loyaal. Betrouwbaar. Sociaal. Eerlijk. Kan relativeren. Vragensteller. Goede luisteraar. Weet complexe zaken tot simpele dimensies terug te brengen. Durft zich kwetsbaar op te stellen. Objectief. Recht door zee. Concreet. Praktisch. Straalt rust uit. Gaat confrontaties niet uit de weg. Oplossingsgericht.